Srebrenica95

Genocide

Flyer - A5-1

_________________________________________________________________________________________________

http://www.icty.org/en/cases/ratko-mladic-case-key-information-timeline

_________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Radovan Karadzic voor het Joegoslaviëtribunaal

Het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag komt op 24 maart om 14:00 uur met de uitspraak tegen Radovan Karadzic, de voormalig leider van de Bosnische Serviërs tijdens de Joegoslavië-oorlog. Eerder werd al bekend dat het vonnis tegen Karadzic eind volgende maand zou plaatsvinden, maar vandaag heeft het tribunaal ook de exacte datum bekendgemaakt.

Karadzic wordt onder meer verdacht van genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Tijdens de oorlog op de Balkan begin jaren negentig was hij de leider van de republiek Srpska, die zich wilde afscheiden van Bosnië-Herzegovina. De aanklagers zien hem als hoofdverantwoordelijke voor het vermoorden van duizenden Bosnische moslims, onder meer in Srebrenica.

 Levenslang

Na jarenlang ondergedoken te hebben gezeten, werd Radovan Karadzic in 2008 opgepakt in de Servische hoofdstad Belgrado. Al die tijd ging hij als Dragan Dabic door het leven en was hij werkzaam als arts in een kliniek gericht op alternatieve geneeswijzen.

Na zijn arrestatie werd Karadzic overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen. Ruim een jaar later, in oktober 2009, begon zijn proces, dat vijf jaar duurde. De hoofdaanklager heeft levenslang tegen hem geëist. Zelf heeft hij altijd alle verantwoordelijkheid ontkend. Karadzic verdedigde zichzelf in het proces en zegt dat er geen spoor van bewijs tegen hem is.

__________________________________________________________________________________________________________________

Federale Commissie Bosnië voor Vermiste Personen een uitgegevenvoorlopige lijst van de namen, namen van de ouders, data van geboorte, en de unieke burger registratienummers van 8106 Bosniërs die betrouwbaar geweest van meerdere onafhankelijke bronnen opgericht om vermist en / of gedood zijn in en rond Srebrenica in de zomer van 1995. Op dat moment heeft de Commissie opgemerkt dat de namen van een extra 500 slachtoffers (die zou brengen totaal 8606 slachtoffers) werden aanmerking komen voor een toevoeging aan de lijst.
_________________________________________________________________________________________________________________

 

Advocaat Zwitserse kanton Vaud ontkennen genocide in Srebrenica in aanmerking delict
Auteur Fena 2011-03-23 ​​16:34:00

De reden voor de aanvraag is een serie artikelen genaamd “media lynching tegen Serviërs”, gepubliceerd door de rechtse georiënteerde tijdschrift “La Nation”

Advocaat Zwitserse kanton Vaud de afgelopen week, in het geval van “La Nation” voor de eerste keer in Zwitserland gekwalificeerde ontkenning van de genocide in Srebrenica en de misdaden tegen de menselijkheid in Bosnië en Herzegovina als een schending van strafrechtelijke wetten tegen racisme, zei de Vereniging voor Bedreigde Volkeren-International.

Vereniging voor Bedreigde Volkeren en de Vereniging “Trial” – Zwitserse Vereniging voor Internationaal Strafrecht, die een strafklacht ingediend tegen twee vaste auteur van “La Nation” Dennis Rameleta en Nicolas de Araujoa tevreden met de uitspraak.

Op hetzelfde moment dat deze organisaties betreuren dat de procedure werden beëindigd op grond van het feit dat de auteurs van het artikel niet racistisch is bewezen de subjectieve intentie.

Vereniging voor Bedreigde Volkeren en de “Trial” op 19 April 2010. Kanton Vaud onderzoekers diende een aanklacht in wegens ontkenning van de genocide in Srebrenica en de misdaden tegen de menselijkheid in Bosnië en Herzegovina. De reden voor de aanvraag is een serie artikelen genaamd “media lynching tegen Serviërs”, gepubliceerd door rechtse georiënteerde tijdschrift “La Nation”.

———————————————————————————————————————————————————————————————————